Blog Atlàntida Salut

Aliments i nutrients per enfortir i prevenir la caiguda del cabell

La caiguda del cabell és un problema que afecta tant a homes com a dones i, al igual que les ungles i la pell, es troba en constant renovació i el seu metabolisme està molt lligat als dèficits nutricionals. A continuació, podeu trovar els principals aliments i nutrients que ajuden a enfortir i prevenir la caiguda del cabell.
aliments evitar caiguda del cabell

Minerals:
Minerals como el ferro, el zinc, el coure i el magnesi són essencials per tenir un cabell fort i saludable.  
  • El ferro, que ajuda a mantenir els fol.licles del cabell sans, el podem trobar en carns, peixos, ous i en aliments d’origen no animal (les llenties, els cigrons i els espinacs, encara que es trata d’un ferro de baixa absorció). Per absorbir aquest ferro, tenim que prendre molta vitamina C, així que, si no mengem productes d’origen animal, tenim que incloure a la nostra dieta vegetals que continguin molta vitamina C, com els cítrics i el kiwi.
  • El zinc és un dels minerals més importants pel cabell, ja que es deposita una gran quantitat d’aquest mineral. Per sort per a nosaltres, està present a la majoria de grups d’aliments, de manera que és difícil fer una dieta pobre en zinc. Els aliments amb una major concentració són la carn, el peix, el marisc i els ous. S’aconsella que, sempre que sigui possible, els cuinem al forn. D’aquesta manera, eliminarem un percentatge important dels greixos que poden contenir. També podem trobar zinc a vegetals com els espàrrecs, les figues, les albergínies, l’api o les patates.
  • El coure afavoreix que els vasos sanguinis siguin més flexibles i que la sang circuli millor. Està presente al cacao, els bolets, els llegum, els fruits secs, el fetge i el marisc.
  • El magnesi té un paper important en la metabolizació de las proteïnes, i podem trobar-lo a fruites (plàtan i alvocat), llegums, fruits secs, cereals integrals i verdures.
Vitamines:
El consum habitual de vitamines esdevé fonamental per enfortir el cabell i evitar la seva caiguda. Hi ha persones que poden estar patint alopècia per tenir nivells baixos de vitamina A, B o H. 
  • Vitamina A: Encara que la funció de la vitamina A és la prevenció i la disminució de la pèrdua de cabell, també és important per estimular el seu creixement. Podem trobar-la a aliments com els ous, el fetge, les verdures en general, la llet fortificada, olis de peix, de girasol i d’oliva. 
  • Vitamines del complex B: presents a peixos, a la carn bovina i porcina, al fetge, al pollastre, la soja, els ous, els llegums, els fruits secs o els cereals integrals contribueixen a oxigenar la sang dels fol.licles. L’aliment que més vitamines del grupo B aporta és el llevat de cervesa. Un dèficit de vitamina B12 pot provocar sequedat capil.lar, l’aparició de canes o una caiguda més abundant del cabell.

Alimentos para prevenir la caída del cabello y fortalecerlo

  • La vitamina C: És la responsable de sintetitzar col.làgen, que és el teixit que constitueix el cabell. Podem absorbirr vitamina C dels cítrics, els espinacs, el bròcoli i el kiwi. 
  • La vitamina E: Influeix en l’enfortiment del cabell i podem trobar-la en olis vegetals, a la soja, les nous o a les verdures de fulles verdes.
  • Vitamina H: També coneguda com biotina, està present al llevat de cervesa, als ous, l’arròs, la llet, el fetge, la civada, el blat de moro, l’ordi i la soja. És un bon suplement de la vitamina B, ja que forma part del mateix grup de vitamines. Intervé interceptant la generació de grasa en el cuir cabellut, protegint el cabell contra la caiguda, donant-li major elasticitat i ayudant a prevenir els trencaments. També intervé en la producció de queratina, que és l’encaregada de cuidar el color del cabell i d’evitar la caiguda. La queratina és igualment útil per les ungles i la pell.

Escriure un comentari

Nom*

Email* (never published)

Website

LA INFORMACIÓ TAMBÉ ÉS SALUT I BENESTAR. ATLÀNTIDA POSA AL TEU ABAST TOTS ELS CANALS PER LA TEVA COMODITAT.

Més a prop teu que mai: