Clínica Dental - Cirurgia Maxil·lofacial

La cirurgia maxil·lofacial, també coneguda com a cirurgia ortognàtica.

Clínica Dental - Cirurgia Maxil·lofacial

La cirurgia maxil·lofacial, també coneguda com a cirurgia ortognàtica.

Benvingut/da

Vols que t’assessorem? Truca’ns, ens encantarà ajudar-te. 93 237 70 70

Cirurgia Maxil·lofacial

La cirurgia maxil·lofacial, també coneguda com a cirurgia ortognàtica, és una de les especialitats mèdiques de l’odontologia i es dedica a l’estudi, prevenció, diagnòstic, tractament i rehabilitació dels problemes relacionats amb les estructures de la cara, cap, crani i coll, a més de la cavitat oral, maxil·lars i dents.

La cirurgia maxil·lofacial tracta aquelles malalties que ocorren en la boca, la mandíbula, el cap i el coll i requereixen d’una intervenció. Poden ser patologies d’origen tumoral, traumàtic, per degeneració o envelliment.

L’accés a aquesta especialitat es fa després de superar l’examen MIR i després de completar un període de residència hospitalària de 5 anys. La formació inclou la rotació del resident per serveis d’Urgències, Cirurgia General, Vigilància intensiva, Cirurgia Plàstica i Otorrinolaringologia.

Segons la Societat Espanyola de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, un 10% de la població necessita sotmetre’s a aquesta mena d’intervencions quirúrgiques. Aquesta cirurgia és necessària, per exemple, quan el tractament d’ortodòncia no dona una solució eficaç.

Quan és requerida la cirurgia maxil·lofacial?

Principalment, quan cal solucionar problemes funcionals i estètics que provoquen una mala posició i/o contacte de les dents; és a dir, problemes de maloclusió que no permeten que la dentadura encaixi.

També pot aplicar-se en casos que ajuden a millorar la qualitat de vida, salut i l’estètica del pacient.

Entre altres possibles casos en els quals és necessària aquesta cirurgia destaquen:

Quins tractaments duu a terme un cirurgià maxil·lofacial?

Efectes després d’una cirurgia ortognàtica

En què consisteix el post operatori

Sobretot, en aquells pacients als quals li sagna el nas, es recomana netejar-se bé el nas utilitzant bastonets de les oïdes impregnades d’aigua oxigenada.

A més, durant la primera setmana hauran de seguir una dieta líquida a base de brous, batuts de fruites, batuts de farmàcia energètics, etc. D’altra banda, cal evitar activitats i esports de contacte físic durant els tres primers mesos.

Finalment, una de les parts més important en la recuperació després d’una operació maxil·lofacial és la fisioteràpia. És essencial per a la recuperació de la sensibilitat dels músculs, accelerar la seva desinflamació, i a més a una manera de recuperar el to muscular minvat després de l’operació.

En aquesta línia, es poden recomanar al pacient senzills exercicis d’enfortiment de la musculatura facial i de mímica facial que pot realitzar a casa enfront d’un mirall. L’objectiu d’aquestes pautes és recuperar tots els moviments facials.

Vine i Somriu!

Clínica Dental

C. d'Enric Granados, 90, 92,
08008 Barcelona
93 237 70 70

Vols ser d’Atlàntida?

T’assessorem? Emplena el formulari.

    He llegit i accepto les condicions contingudes en la política de privacitat sobre el tractament de les meves dades per a gestionar la meva consulta o petició.