Odontologia

Odontologia – Problemes dentals

L’odontologia és la branca mèdica dedicada a l’estudi de les dents i al tractament de les malalties que els afecten. És, per tant, responsable de garantir una bona salut bucodental, prevenint i remeiant patologies orals.

En l’actualitat, ha evolucionat tant que un dentista pugui abastar diversos àmbits, sempre des de la prevenció, el diagnòstic i tractament de les malalties que afecten qualsevol part de l’estructura mandibular.

La gran majoria de les afeccions bucodentals poden tractar-se amb l’atenció odontològica adequada. Comptar amb un bon dentista de confiança és molt important per a mantenir una salut bucodental òptima, ja que l’odontòleg s’encarregarà de realitzar els tractaments preventius oportuns i de corregir qualsevol anomalia en les dents i genives.

L’odontologia és, com resumeix el Consell General de Dentistes d’Espanya, essencial per a gaudir d’una bona salut bucodental i per a mantenir la qualitat de vida, ja que a la llarga s’evitarien moltes altres malalties.

Malalties bucodentals

Els principals problemes bucodentals són les càries, les malalties periodontals o la pèrdua de peces dentals, o els traumatismes bucodentals. i, els principals motius pels quals apareixen aquestes patologies són una rutina d’higiene oral incorrecta, una mala alimentació i el consum de tabac i alcohol.

Aquests factors, a més, d’originar aquest tipus de malalties, poden desencadenar-se malalties cròniques més severes, com a càncer, patologies cardiovasculars i respiratòries, així com diabetis.

Els principals problemes que tracta l’odontologia són:

Càries dental

Aquesta malaltia bucodental, sovint acompanyada d’una sensació de dolor o molèstia, s’origina quan es destrueixen els teixits dentals afectant en diferent grau a la dentina o fins i tot, en determinades ocasions, a la polpa. Tractar la càries a temps és fonamental per a evitar altres problemes majors com la pèrdua dental, la periodontitis i l’afectació de l’os de suport.

Malalties periodontals

Les principals patologies que afecten les genives són la gingivitis i la periodontitis. La primera és una inflamació de les genives, mentre que la segona patologia és més greu i ocasiona un mal en els teixits tous i els ossos que sostenen les dents fins a provocar la seva caiguda.

Llavi leporí i paladar fenedura

Aquesta patologia és un defecte congènit que apareix quan el llavi superior i el paladar no es desenvolupen correctament durant els primers mesos de l’embaràs.

Pèrdua dental

La pèrdua total de la dentició és un fenomen molt comú i sol afectar gran part dels ancians. Les dents solen caure’s a causa de la càries i/o malalties periodontals de manera prolongada.

Traumatismes bucodentals

Entre un 16% i un 40% de la població pateixen traumatismes bucodentals i cops que afecten les dents, especialment en nens.

Càncer oral

Aquesta patologia sol prevaler en homes i en persones majors. El tabac i l’alcohol són els dos factors principals pels quals sol originar-se aquesta malaltia.

Tractaments dentals

L’odontòleg general realitza el primer diagnòstic del pacient, resol els problemes de restauració de càries i deriva als seus pacients a l’especialista necessari per a tractar els diferents problemes bucals.

Actualment, en les clíniques dentals s’ofereixen diferents serveis i tractaments. Aquests són els més habituals:

Neteja dental profunda

És recomanable realitzar-se higienes dentals professionals almenys 1 vegada a l’any, fins i tot una vegada cada sis mesos si es té tinença a generar molt de carrall i per a mantenir la salut de la cavitat oral.

Eliminació de taques i emblanquiment dental

És habitual tractar taques en les dents a conseqüència del consum recurrents de cafè, te o tabac.

Eliminació de càries

Es tracta d’eliminar el teixit afectat i, posteriorment, col·locar en aquest buit una obturació dental.

Extracció de dents

Consisteix a eliminar peces afectades per càries o per malalties periodontals en estats molt avançats.

Ortodòncia

Amb aquesta tècnica es pot corregir l’alineació i una possible malposició dentària.

Endodòncia

Consisteix a retirar la polpa de la dent i emplenar-lo per a mantenir la dent en la boca.

Implantologia Oral

És l’especialitat que es dedica a la col·locació d’implants dentals per a reemplaçar dents absents o extretes.

Tractament del bruxisme

El bruxisme és un hàbit involuntari d’estrènyer molt les dents. Entre els seus símptomes destaquen el mal de cap o facial, el desgast de les peces dentals o l’augment de la sensibilitat dental. Per a tractar-ho es col·loca una fèrula de descàrrega.

Estètica dental

En aquesta especialitat, es donen cabuda una sèrie de procediments que tenen un objectiu comú: millorar l’aparença de les dents.

MILLORA EL TEU SOMRIURE, BENESTAR I AUTOESTIMA!

Clinica Dental Atlàntida:

C/ Enric Granados 90, 92 baixos 08008 Barcelona Tel. 93 217 22 99

Benvingut/da. ¿Vols que t’ajudem?
Demana un assessor personal 93 237 70 70

Si necessites més informació, no dubtis en demanar-la. Estarem encantats d’ajudar-te. Treballem per que quedis satisfet.

    GESEX ATENCIÓ DOMICILIÀRIA, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat

    Dónde estamos

    LA INFORMACIÓ TAMBÉ ÉS SALUT I BENESTAR. ATLÀNTIDA POSA AL TEU ABAST TOTS ELS CANALS PER LA TEVA COMODITAT.

    Més a prop teu que mai: