Implantologia

Implantologia

La implantologia dental és una especialitat dins de l’Odontologia que es dedica al reemplaçament de dents perdudes o absents mitjançant la col·locació quirúrgica d’un implant dental.

És una tècnica de rehabilitació dental que soluciona la pèrdua de dents en una persona. I és que l’absència de peces dentals no sols té efectes estètics, també dificulta el llenguatge i la funció masticatòria.

A més, és una de les branques de l’odontologia on majors innovacions es produeixen, com en la regeneració òssia. Aquesta especialitat es troba en constant evolució i planteja noves solucions per a millorar la qualitat de vida dels pacients.

Els odontòlegs formats en aquesta disciplina es diuen implantòlegs. Es tracta d’una formació específica, dins dels estudis d’odontologia, en implantologia oral, una de les especialitats que es consideren més complexes.

Tipus d’implants dentals

Els implants són caragols que s’enrosquen directament en l’os maxil·lar del pacient, aconseguint una fixació major i millor. Poden ser de diferents grandàries, materials i superfícies i la seva funció és realitzar la labor de les arrels naturals de les dents que falten.

Una vegada col·locats els caragols, es es fixa una pròtesi, anomenada corona dental, que imita l’estètica i l’esmalt natural de les dents del pacient. Gràcies als implants es recuperen funcions bàsiques com mastegar, es millora la fonètica i l’estètica i es cuida la salut bucodental de la persona.

La complexitat d’aquesta intervenció variarà en funció, per exemple, del nombre d’implants a col·locar o de la forma de l’os on es vagi a col·locar l’implant dental.

Segons el material, hi ha implants de titani o implants de zirconi, per exemple. I, en funció de la manera d’inserir-los, hi ha dos tipus d’implants:

 • Els implants endo-ossis, els més utilitzats. Es col·loquen en l’os maxil·lar o la mandíbula i, quan estan ben units a l’os, es col·loca la pròtesi o la corona.
 • Els implants subperiòstics, que cada vegada s’usen menys. Són una muntura que se situa sota la geniva. Una vegada cicatritzen les genives, la muntura es fixa a l’os i es col·loca la pròtesi.

Quan és necessari un implant dental?

L’implant dental està recomanat en casos d’absència de dents per diverses causes:

 • Pèrdua dental a causa d’una afecció (càries, piorrea o periodontitis )
 • Dents que no completen el seu desenvolupament per factors congènits
 • Fractures dentals a causa d’algun accident i/o traumatisme

Aquest tipus d’intervenció quirúrgica es pot realitzar en pacients joves que ja hagin completat el desenvolupament de totes les seves peces dentals. Quant als adults, l’edat no suposa motiu de restricció. Per norma general, no existeixen contraindicacions per a l’aplicació d’implants.

Avantatges d’usar implants

 • Són el mètode de rehabilitació més còmode i durador
 • És una tècnica quirúrgica poc dolorosa i invasiva
 • Els implants aconsegueixen una vida útil superior al d’una peça dental natural
 • El caragol dels implants no és visible i les corones dentals són naturals
 • El pacient pot menjar sense dolor, igual que abans de perdre la peça dental reemplaçada
 • Es preserva l’os i s’estimula la formació òssia
 • Millora l’estètica dental del pacient i la seva autoestima
 • És una intervenció ambulatòria que no requereix d’hospitalització
 • La recuperació és, generalment, molt ràpida

Com és el post operatori

Durant les primeres hores és possible que hagi sagnat i que s’inflami la zona durant 48 hores. Si aquestes molèsties persisteixen, és aconsellable acudir a l’odontòleg. Per a la inflor, es recomana aplicar gel en la zona.

Després d’una cirurgia d’implant dental hi ha unes certes cures que es recomana fer perquè l’implant es curi més ràpidament:

 • No realitzar col·lutoris després de la col·locació de l’implant
 • Raspallar-se les dents de manera suau, sobretot per la zona de l’implant
 • Durant les primeres hores, s’ha d’evitar la ingesta de menjar i beguda
 • Portar una dieta tova i beure molt de líquid
 • Evitar el tabac ja que dificulta la recuperació
 • És aconsellable no realitzar activitats que impliquin esforç durant almenys 2 setmanes

MILLORA EL TEU SOMRIURE, BENESTAR I AUTOESTIMA!

Clinica Dental Atlàntida:

C/ Enric Granados 90, 92 baixos 08008 Barcelona Tel. 93 217 22 99

Benvingut/da. ¿Vols que t’ajudem?
Demana un assessor personal 93 237 70 70

Si necessites més informació, no dubtis en demanar-la. Estarem encantats d’ajudar-te. Treballem per que quedis satisfet.

  GESEX ATENCIÓ DOMICILIÀRIA, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat

  Dónde estamos

  LA INFORMACIÓ TAMBÉ ÉS SALUT I BENESTAR. ATLÀNTIDA POSA AL TEU ABAST TOTS ELS CANALS PER LA TEVA COMODITAT.

  Més a prop teu que mai: