Ortodoncia

Ortodòncia

L’ortodòncia és la branca de l’odontologia que prevé, diagnostica, intercepta i tracta les malposicions dentàries i els possibles trastorns maxil·lofacials. Més enllà de l’estètica, tenir unes dents ordenades i sanes és important. En aquest sentit, l’ortodòncia és fonamental per a la salut oral i corregeix problemes en la mossegada, en la mandíbula o en la cara.

Segons la Societat Espanyola d’Ortodòncia i Ortopèdia Dentofacial, un tractament ortodòntic busca que els pacients tinguin una dentadura harmònica de totes les peces i que el creixement i desenvolupament de les dents i maxil·lars sigui “normal”.

L’ortodòncia serveix per a corregir problemes en la mossegada, tancar espais entre les dents, redreçar-los i/o alinear correctament els llavis i les dents, entre altres casos. En definitiva, soluciona trastorns lleus, que se solucionen per qüestions sobretot estètiques, i problemes que afecten el moviment d’obertura i tancament de la mandíbula i que, si no es corregeixen, poden causar problemes greus de salut.

Un exemple. Avui, només el 15% dels joves té una oclusió adequada. Malgrat això, l’ortodòncia no és només cosa de nens. Actualment, molts adults es beneficien d’ella. De fet, almenys el 25% dels adults joves de 35-44 anys necessitarien ortodòncia, segons el Consell de Dentistes d’Espanya.

Quan és necessària l’ortodòncia?

Per a saber si unes dents necessiten tractament ortodòntic cal acudir a una clínica dental i sotmetre’s a un diagnòstic per part del ortodoncista. S’obtindran detalls fonamentals per al tractament, com la història odontològica del pacient, models en guix de les seves dents, radiografies i fotografies. D’acord amb els resultats, el ortodoncista desenvoluparà un pla de tractament adequat a les necessitats concretes del pacient.

L’ortodòncia és el tractament recomanat a aquelles persones que presenten maloclusió de les dents o problemes de mossegada. Aquesta anomalia pot impedir una masticació adequada, la correcta neteja de les dents o, fins i tot, generar inseguretat i baixa autoestima.

Entre les disfuncions que se solucionen amb l’ortodòncia destaquen:

– Malposició dentària

– Incisius amb mal angle

– Sobremossegada

– Submossegada

– Mossegada oberta

– Mossegada creuada

– Pèrdua prematura de dents de llet

– Espai excessiu entre dents

– Apinyament de dents

– Línia mitjana desplaçada

Tipus d’ortodòncia

Les opcions per a tractament d’ortodòncia són moltes, des dels més tradicionals fins als nous i avançats com els aparells transparents. Els especialistes de l’ortodòncia són els professionals indicats per a dir quin tractament d’ortodòncia és millor i quina és la tècnica més adequada per a cada pacient.

Entre els més comuns estan:

 • Ortodòncia tradicional: Es tracta de brackets que estan fabricats en metall, i corregeixen problemes d’alineament i mossegada de manera ràpida i molt eficaç.
 • Ortodòncia estètica o de safir: Són brackets translúcids el color dels quals s’adapta al de la dent que es troba darrere d’ells. A més, una dels seus avantatges és que les peces dentals no es tenyeixen.
 • Ortodòncia invisible (Invisalign): són fèrules alineadoras transparents, és a dir, totalment invisibles. El seu principal avantatge és que són extraïbles i, per tant, es poden llevar per a menjar o rentar-se les dents. A més, no es veuen i són molt còmodes. Per part dels odontòlegs, aquest sistema és molt aclamat per la seva precisió, rapidesa i eficiència de treball amb el programari.
 • Ortodòncia lingual: És un dels tipus d’ortodòncia més estètics perquè els brackets es col·loquen en la cara interna de les dents. És una ortodòncia eficaç i, a més, és ideal per als pacients adults que no volen mostrar l’aparell.

Èxit d’un tractament d’ortodòncia

En aquesta mena de tractament dental és indispensable planificar cada fase i pas. El pacient, a més, ha de comprometre’s a mantenir una bona higiene oral i acudir a les cites amb l’odontòleg. És important perquè la durada del tractament sigui l’estipulada.

En l’èxit, i la durada, d’una ortodòncia poden intervenir factors com l’edat del pacient. Per exemple, els tractaments en nens solen ser més curts que en pacients adults ja que els maxil·lars infantils són més emmotllables. També influeix, per descomptat, el grau de maloclusió del pacient.

MILLORA EL TEU SOMRIURE, BENESTAR I AUTOESTIMA!

Clinica Dental Atlàntida:

C/ Enric Granados 90, 92 baixos 08008 Barcelona Tel. 93 217 22 99

Benvingut/da. ¿Vols que t’ajudem?
Demana un assessor personal 93 237 70 70

Si necessites més informació, no dubtis en demanar-la. Estarem encantats d’ajudar-te. Treballem per que quedis satisfet.

  GESEX ATENCIÓ DOMICILIÀRIA, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat

  Dónde estamos

  LA INFORMACIÓ TAMBÉ ÉS SALUT I BENESTAR. ATLÀNTIDA POSA AL TEU ABAST TOTS ELS CANALS PER LA TEVA COMODITAT.

  Més a prop teu que mai: