Clínica Dental - Periodòncia

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia responsable de l’estudi, prevenció i tractament de les malalties que afecten els teixits que protegeixen, envolten i subjecten les dents. És a dir, la geniva, l’os alveolar, el lligament periodontal i el ciment radicular.

Clínica Dental - Periodòncia

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia responsable de l’estudi, prevenció i tractament de les malalties que afecten els teixits que protegeixen, envolten i subjecten les dents. És a dir, la geniva, l’os alveolar, el lligament periodontal i el ciment radicular.

Benvingut/da

Vols que t’assessorem? Truca’ns, ens encantarà ajudar-te. 93 237 70 70

Periodòncia

La malaltia periodontal és una patologia crònica, que pot ocasionar des de brots amb símptomes molt lleus fins a conduir a la pèrdua de suport de subjecció de les dents; és a dir, a la destrucció de les genives i l’os que subjecta les dents.

Les lesions periodontals tenen lloc a causa de l’acumulació de bacteris que, a vegades, alteren el periodonci. Amb el temps poden produir lesions en els teixits i provocar l’enrogiment i sagnat de les genives, de manera espontània o durant el raspallat. Si no es tracten adequadament, avancen progressivament i poden acabar provocant la caiguda de les dents i altres patologies.

Per exemple, diversos estudis han corroborat l’associació que existeix entre la malaltia periodontal i les alteracions cardiovasculars. La diabetis és una altra de les malalties relacionades amb les malalties periodontals, i s’ha corroborat una relació directa entre ambdues, ja que guarden components genètics i alteracions microbiològiques i immunològiques comunes.

Tipus de Malalties Periodontals

La periodòncia inclou tractaments de diferents tipus de malalties, que poden anar des de les més lleus fins a les més greus.

Gingivitis

És la fase inicial de la malaltia periodontal i es produeix per l’acumulació de placa bacteriana. Els bacteris i residus s’adhereixen a les dents i es transforma en carrall si no es neteja adequadament. El carrall irrita i inflama les genives provocant enrogiment de la zona i el sagnat de les genives. Si no es tracta la gingivitis es converteix en periodontitis.

Periodontitis

És una malaltia periodontal greu i irreversible, que afecta entre un 15% i un 20% dels adults d’entre 35 i 44 anys, segons l’Organització Mundial de la Salut. A diferència de la *gingivitis, significa la caiguda de peces dentals, sobretot en els adults.

Quins són els Principals Factors de Risc?

Tractaments de Patologies Periodontals

Per a curar la periodontitis cal recórrer a tractaments periodontals que variaran en funció de l’avanç de la malaltia. Serà l’especialista qui pauti el més adequat per al pacient.

Entre els Passos Habituals Estan:

Prevenir les Patologies Periodontals

La periodontitis és una de les patologies dentals més comunes, ja que afecta gairebé la meitat de la població occidental. La clau per a evitar-la és mantenir una bona higiene oral i realitzar revisions periòdiques amb l’especialista odontòleg per a poder realitzar un diagnòstic precoç de la malaltia.

A més, és important fomentar una major conscienciació i educació de la societat sobre aquestes patologies i les seves conseqüències. I cal recordar la importància de bons hàbits d’higiene i la necessitat d’abandonar el tabac en les consultes.

Vine i Somriu!

Clínica Dental

C. d'Enric Granados, 90, 92,
08008 Barcelona
93 237 70 70

Vols ser d’Atlàntida?

T’assessorem? Emplena el formulari.

    He llegit i accepto les condicions contingudes en la política de privacitat sobre el tractament de les meves dades per a gestionar la meva consulta o petició.