Rehabilitació oral, pròtesi i estètica

Rehabilitació oral, pròtesi i estètica

La rehabilitació oral és la branca de l’odontologia responsable de la restauració. És a dir, és l’encarregada de retornar l’harmonia i l’estètica a la boca del pacient mitjançant pròtesis dentals, entre altres.

Aquesta especialitat combina les pròtesis fixes o amovibles amb possibles cirurgies i implants dentals . És a dir, les facetes dentals, els implants, les pròtesis i les restauracions i incrustacions són alguns dels tractaments més comuns quant a la rehabilitació oral.

La rehabilitació oral permet la recuperació de la funció masticatòria, la funció fonètica, l’aspecte estètic i l’harmonia entre dents, músculs i articulacions.

Els avanços en materials dentals i tècniques d’adhesió permeten restaurar les dents i estructures dentals perduts, a vegades de manera mínimament invasiva. El resultat són restauracions funcionals i molt cuidades estèticament.

Gràcies a aquestes tècniques, cada vegada més modernes, s’aconsegueixen realitzar aquestes rehabilitacions a un 95% dels pacients. La rehabilitació de la boca del pacient pot ser total (completa), arreglant l’arcada dental superior, inferior i fins i tot ambdues.

Aquesta rehabilitació oral completa es recomana quan l’estat de les dents del pacient és deficient, i es necessita un canvi complet perquè la persona recuperi una qualitat de vida digna i funcional.

En els tractaments de rehabilitació oral hi ha un treball en equip en el qual intervenen diferents especialistes dentals com el periodoncista, l’implantòleg, el ortodoncista i el protodoncista.

Quan es recomana la rehabilitació oral?

 • Peces dentals endodonciades: si existeix una càries profunda, per exemple, que afecta el nervi dental, cal realitzar una endodòncia . I en aquests casos, serà necessari un tractament de rehabilitació oral per a minimitzar la vulnerabilitat de la peça dental.

 • Dents fracturades: en les fractures o desgastos de dents amb la rehabilitació es pot retornar a la dent fracturada o desgastada les seves funcions bàsiques.

 • Pèrdua de dents: en aquests casos, el més comú són les pròtesis dentals i, sempre que sigui possible, els implants dentals.

Quines són les fases d’una rehabilitació oral?

 1. Visita al dentista.
 2. Disseny del tractament.
 3. Fase de sanejament.
 4. Fase quirúrgica.
 5. Implantació de les pròtesis dentals.

Què són les pròtesis?

Les pròtesis dentals són peces dentals artificials que reemplacen a dents absents i poden llevar-se i tornar a col·locar-se en la boca. Amb elles, es retorna al pacient la funció masticatòria, estètica i fonadora.

Les pròtesis actuals es fan a mida per a cada pacient i tenen un aspecte molt natural. A més, en els últims anys s’ha aconseguit augmentar la seva tolerància per part dels pacients.

Tipus de pròtesi

Segons on es col·loquin les pròtesis en la boca es poden dividir en:

 • Pròtesis fixes. Se subjecten a les dents o a implants i hi ha de diversos materials com a porcellana, metall o acrílic. És a dir, poden anar caragolades, en el cas dels implants, o cimentades sobre dents naturals com les corones o ponts. Són, a més, les que més s’assemblen a la dentadura natural i passen molt desapercebudes. A l’hora de netejar-les cal usar raspall, fil dental i irrigats, igual que amb les dents naturals.
 • Pròtesis amovibles. Es poden llevar de la boca i, segons el cas, tenen una base en la qual es condicionen uns *additaments que sostindran la pròtesi. És a dir, són suportades per la geniva o les dents que tinguin el pacient en la boca. Són tractaments perfectes per a substituir la falta de peces dentals i de teixits periodontals, a més són molt eficaços a l’hora d’evitar el desplaçament de les dents que encara conserva el pacient. Per a netejar-les, cal extreure-les i rentar-les després de cada menjar amb raspalls especials.
 • Pròtesis totals. S’usen quan no hi ha dents en els maxil·lars i requereixen d’una cirurgia prèvia de reconstrucció perquè la pròtesi tingui millor retenció.

Avantatges de les pròtesis dentals fixes sobre les amovibles

 • Són més còmodes, ja que no s’han de retirar després de cada menjar per a netejar-les
 • Ofereixen major subjecció i fermesa
 • Li donen al pacient major seguretat a l’hora de mastegar i parlar
 • S’aconsegueix major estètica i naturalitat

MILLORA EL TEU SOMRIURE, BENESTAR I AUTOESTIMA!

Clinica Dental Atlàntida:

C/ Enric Granados 90, 92 baixos 08008 Barcelona Tel. 93 217 22 99

Benvingut/da. ¿Vols que t’ajudem?
Demana un assessor personal 93 237 70 70

Si necessites més informació, no dubtis en demanar-la. Estarem encantats d’ajudar-te. Treballem per que quedis satisfet.

  GESEX ATENCIÓ DOMICILIÀRIA, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat

  Dónde estamos

  LA INFORMACIÓ TAMBÉ ÉS SALUT I BENESTAR. ATLÀNTIDA POSA AL TEU ABAST TOTS ELS CANALS PER LA TEVA COMODITAT.

  Més a prop teu que mai: