Preguntes Freqüents

Quina diferència hi ha entre un psicòleg i un psiquiatre?

Els professionals de la salut mental poden tenir diverses formacions. Poden ser especialistes en psiquiatria, psicologia clínica i psicoteràpia.

La psiquiatria és la ciència que estudia la ment, amb l’objectiu de prevenir i tractar les malalties mentals.

Els psiquiatres tenen titulació universitària de medicina i són especialistes en psiquiatria.

Estudien la ment amb l’objectiu de prevenir, diagnosticar i tractar els trastorns mentals. Poden utilitzar els psicofàrmacs com una manera de tractar els símptomes.

La psicologia és la ciència que estudia els processos mentals de les persones, la seva conducta i les seves modalitats de relació interpersonal i amb el seu entorn.

Els psicòlegs clínics, tenen titulació universitària de psicologia i són especialistes en psicologia clínica. Tracten els problemes psicològics a través de la paraula.

Per què consultar?

La infelicitat, la inseguretat, l’ansietat, la depressió, la fòbia, les obsessions o els malestars corporals derivats de la tensió, no són condicions irreversibles. Poden canviar. Qualsevol persona que consulta pot generar recursos per enfrontar els avatars de la vida, comprendre la causa de les seves dificultats i millorar les seves relacions personals, les seves condicions laborals i el seu estat d’ànim.

Una ment nerviosa, preocupada, tensa o enfadada no permet bones relacions personals, familiars, laborals o socials. D’igual manera, una ment trista, espantada, amb sentiments de buit i de solitud o excessiva necessitat d’afecte i dependència dels altres, no facilita prendre les decisions correctes ni fomentar comportaments adequats que reverteixin positivament en la vida de la persona

Un tractament psicològic, encara que suposa temps i dedicació, és determinant per al bon rumb de la vida posterior. Un tractament psicològic pot suposar revertir una situació de crisi en una oportunitat de canvi i millora de la qualitat de vida.

Quan consultar?

Quan algun dels símptomes com la tristesa, el desànim, l’ansietat o l’insomni, s’instal·len de manera persistent trencant l’equilibri emocional i físic de la persona és necessari consultar.

També quan els conflictes personals i vitals generen tensions excessives que superen la nostra capacitat de control i superació.

Sempre és convenient no deixar passar massa temps: és millor prevenir que curar. Una consulta pot complir una funció d’orientació sense necessitat de requerir tractament terapèutic.

LA INFORMACIÓ TAMBÉ ÉS SALUT I BENESTAR. ATLÀNTIDA POSA AL TEU ABAST TOTS ELS CANALS PER LA TEVA COMODITAT.

Més a prop teu que mai: