Com s’han de preparar els participants a una cursa de MTB d’alta intensitat com la Titan Arabia

Per Xavier Serrano, fisioterapeuta del Centre de Rehabilitació i Fisioteràpia Atlàntida

En competicions de MTB de llarga durada i alta intensitat com la Titan Arabia són molt importants les condicions físiques dels esportistes, especialmente la força i la resistencia.

Per superar amb èxit una prova tan dura, la força és clau, ja que el cansament i les condicions mediambientals que es poden trobar els participants condicionarà el seu rendiment esportiu. Així, el fracàs dels participants de Grup Atlàntida en aquesta cursa no serà tan degut pel desgast cardiovascular ni pulmonar sinó per la falta de força. Això és a causa del fet que a l’hora de preparar curses d’alta competició, la majoria dels bikers fan un treball anaeròbic important, però sovint obliden entrenar la força.

Treballant la força

Per aquest motiu és vital que en la preparació prèvia, uns 3 mesos abans de la cursa, els corredors treballin la força amb un bon entrenament al gimnàs amb peses i màquines de musculació i insistint molt en el tren inferior.

En general, en el treball muscular al gimnàs del tren inferior són recomanables treballs globals que impliquin diversos grups musculars i equilibris. Els exercicis que mes transferència tenen pel ciclisme són els que impliquen extensió de cames, sentadilles i premsa monopodal.

Cal treballar sempre buscant la ràpida execució del gest en la fase d’empènyer, amb sèries curtes de 2 o 3 repeticions per no arribar a la fallada muscular.

El treball muscular també ens ajudarà a millorar el nostre rendiment i millorar la nostra explosivitat, facilitant-nos acceleracions ràpides en esforços curts.

En aquest treball de força no hem d’oblidar el treball de braços, molt important per evitar caigudes a les baixades. Les condicions de la Titan Arabia poden fer que els corredors, amb el cansament, no suportin els impactes contra el manillar de pedres, sorra i pols i tinguin una caiguda.

Entrenament físic per la Titan Arabia

La postura i el core
Al mateix temps, també serà important entrenar el core per enfortir la faixa abdominal i garantir el control de la postura amb planxes i treball abdominal hipopressiu, que també contribuirà a protegir el sol pèlvic. La musculatura dorsal compensarà la posició corbada que portem dalt de la bicicleta.

Si tenim en compte que les jornades durant la competició seran llargues i de molts quilòmetres, serà imprescindible tenir un bon fons. Per aconseguir-lo és bàsic practicar spinning al gimnàs.

Finalment, durant la cursa serà molt important que els bikers estiguin ben nodrits i hidratats, amb avituallament amb productes energètics i refrescants. Cal no oblidar que la cursa pot desenvolupar-se en temperatures altes i poden produir-se rampes i lesions musculars que ens poden fer abandonar la prova.

Deja una respuesta

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat