Els beneficis del cítrics per a l’organisme

Els cítrics, a més de ser una de les principals fonts de vitamina C, són rics en anti-oxidants i ajuden a reforçar el nostre sistema inmunitari, pel que es converteixen en uns bons aliats de cara a la tardor i l’hivern.beneficis dels cítrics per a l'organisme

S’aconsella que, de les dues o tres racions de fruita que cal prendre al dia, almenys una sigui d’un cítric. La quantitat diària de vitamina C recomanada és de 60 mg. al dia i la podem obtenir d’un got de suc de taronja, d’una aranja o de dues mandarines. De cara a potenciar l’absorció d’aquest nutrient tant important, es convenient acompanyar la ingesta de cítrics amb algun aliment vegetal que aporti ferro i, en cas que els prenguem en forma de suc natural, cal fer-ho el més ràpid possible, ja que la vitamina C s’oxida fàcilment i no aprofitaríem totes les seves propietats.

Taronges: Aporten 50mg. de vitamina C per cada 100 grams. Són molt eficaces per prevenir i curar refredats, processos gripals i angines. Pel seu efecte anti-oxidant, es consideren unes bones al·liades per prevenir determinats tipus de càncer. És convenient no retirar del tot la fibra blanca que es troba entre la pell i la fruita, ja que conté nutrients molt valuosos com els flavonoides.

Les aranges: També són rics en vitamina C (40mg./100 grams) i, al igual que la resta de cítrics, ajuden a mantenir en forma les defenses de l’organisme i tenen efectes positius sobre problemes circulatoris com les varius. A més, tenen nivells alts de betacaroté, bioflavonoides i de vitamines del grup B. El seu consum es va popularitzar al incloure-les en les dietes per perdre pes, gràcies a les seves propietats diurètiques i depuratives.

Mandarines:  Malgrat que no tenen tanta vitamina C com les taronges o les limones (31mg./100 grams), són molt riques en provitamina A, vitamina B, calci i potassi. A més d’exercir una acció anti-infecciosa i ser una de les fruites que més carotenoides (antioxidants) tenen, són conegudes per les propietats broncodilatadores i anti-inflamatòries.

Llimones: Contenen 45 mg. de vitamina C per cada 100 grams de fruita. Tenen un efecte refrescant, astringent i anti-bacterià. L’àcid cítric és desinfectant i potencia l’acció de la vitamina C. A més, les llimones tenen propietats beneficioses pel sistema cardiovascular, el fetge i l’aparell digestiu.

beneficis dels cítrics per a la salut

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat