Actualment esteu veient Desvetllant l’enigma de les malalties autoimmunes: Tot el que has de saber

Desvetllant l’enigma de les malalties autoimmunes: Tot el que has de saber

Les malalties autoimmunes són un grup divers de condicions que afecten milions de persones a tot el món. No obstant això, sovint són malenteses i passen desapercebudes. Per això hem preparat aquest article perquè puguis comprendre millor què són les malalties autoimmunes, com afecten el cos i quines opcions de tractament estan disponibles.

Què són les Malalties Autoimmunes?

Són afeccions en les quals el sistema immunològic, que normalment protegeix el cos contra les infeccions, comença a atacar per error als seus propis teixits i cèl·lules sanes. Aquest mal funcionament del sistema immunològic pot desencadenar una varietat de símptomes i afectar qualsevol part del cos.

Tipus comuns de malalties autoimmunes:

  1. Artritis Reumatoide: Una malaltia autoimmune que afecta les articulacions, causant dolor, inflamació i rigidesa.
  2. Lupus Eritematós Sistèmic (ELS): Una malaltia autoimmune que pot afectar múltiples òrgans i sistemes del cos, causant símptomes com a erupcions cutànies, fatiga, dolor en les articulacions i febre.
  3. Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa: Ambdues són malalties autoimmunes que afecten el tracte gastrointestinal, causant inflamació crònica i símptomes com a dolor abdominal, diarrea i pèrdua de pes.
  4. Psoriasi: Una malaltia autoimmune que causa pegats de pellroja, escatosa i amb coïssor, a causa d’un ràpid creixement de les cèl·lules de la pell.
  5. Tiroïditis de Hashimoto: Una malaltia autoimmune que causa inflamació de la glàndula tiroide, la qual cosa pot resultar en hipotiroïdisme i símptomes com a fatiga, augment de pes i sensibilitat al fred.
MALALTIES AUTOIMMUNES. Quan el sistema immune funciona malament i desencadena símptomes que poden afectar qualsevol part del cos.

Símptomes i Diagnòstic:

Els símptomes de les malalties autoimmunes poden variar àmpliament segons la condició específica i la part del cos afectada. No obstant això, alguns símptomes comuns inclouen fatiga, dolor a les articulacions, erupcions cutànies, febre i malestar general. El diagnòstic d’una malaltia autoimmune generalment implica proves de laboratori, com a anàlisi de sang i proves d’imatge, així com l’avaluació dels símptomes i la història clínica del pacient.

Tractament:

El tractament de les malalties autoimmunes depèn del tipus i la gravetat de la condició, així com dels símptomes específics del pacient. En molts casos, l’objectiu del tractament és controlar els símptomes, reduir la inflamació i prevenir danys addicionals en els teixits i òrgans. Els enfocaments de tractament poden incloure medicaments, teràpia física, canvis en l’estil de vida i teràpies alternatives.

Les malalties autoimmunes poden tenir un impacte significatiu en la vida dels qui les pateixen, però amb un diagnòstic i tractament adequats, moltes persones poden portar una vida plena i activa. Si sospites que pots tenir una malaltia autoimmune, t’encoratgem al fet que busquis atenció mèdica per a obtenir un diagnòstic i tractament adequats.

Carles Rabassa
Centre Mèdic Atlàntida

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat