Actualment esteu veient Els 15 tipus diferents de càncer que pot provocar el tabac

Els 15 tipus diferents de càncer que pot provocar el tabac

Tot i que el consum de tabac es relaciona especialment amb el càncer de pulmó, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ens recorda que hi ha fins a 15 tipus diferents de càncer que el tabac augmenta les possibilitats d’arribar a patir.

Com es mostra a la imatge, el càncer de laringe (84%) fins i tot supera en nombre de casos al de pulmó (82%). En tercer lloc, es troba el càncer de bufeta (50%), seguit pel d’orofaringe (49%) i el d’esòfag (35%). El càncer de cavitat bucal (33%), el de fetge (25%) o el d’estómac (21%) també apareixen. S’inclou en la llista el càncer de nasofaringe (17%), el de còlon, ovaris i úters (tots en un 14%). Així com el càncer de pàncrees i la leucèmia (tots dos amb un 13% de probabilitats). Tanquen la llista el càncer de cavitat nasal i paranasal (11%) i el càncer de ronyó (8%).

Tipos de cancer que provoca el tabaco

Com si això no fos suficient, no hem d’oblidar que el càncer no és l’única malaltia que provoca el consum de tabac. Per exemple, el risc casdiovascular dels i les fumadors també augmenta considerablement. S’estima que, per cada 10 cigarretes que es fumen per dia, el risc de mort per malaltia cardíaca augmenta un 18% en homes i un 31% en dones.

Per aquest motiu, més enllà del càncer, el consum de tabac també afavoreix l’aparició d’altres malalties com l’infart agut de miocardi, la malaltia isquèmica, la mort sobtada, els accidents cerebrovasculars o els aneurismes de l’aorta abdominal.

Per tot això, no és d’estranyar que cada vegada es converteixin en més habituals les trucades, per exemple, platges sense fum, on està prohibit fumar. Galícia, amb 141 platges sense fum, és la comunitat més compromesa.

O fins i tot que l’Agència de Salut Pública de Catalunya vulgui promoure per llei que estigui prohibit fumar a les terrasses a l’aire lliure i en les marquesines dels autobusos a partir del 2020.

En total, el tabac va causar més de 56.000 morts a Espanya en 2016.

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat