Què és un part prematur?

Premature newborn  baby girl

Un part prematur és el que succeeix abans de les 37 setmanes d’embaràs, és a dir el part anterior a les tres setmanes abans de la data probable de part.

El naixement d’un prematur es presenta entre el 6 al 12% de tots els parts. A Espanya la incidència és del 6.94%.

Un de cada 10 naixements en el món té lloc abans de les 37 setmanes d’embaràs. La intervenció mèdica precoç pot detenir-ho amb tractaments utilitzats des de fa anys amb bons resultats.

Es desconeix la causa de la majoria d’aquests naixements, però pot ocasionar problemes al nounat. Els bebès prematurs no tenen els pulmons completament desenvolupats al que se suma altres trastorns d’immaduresa que augmenten com més gran és el grau de prematuritat.

Els símptomes que presenta l’embarassada sol ser dolor lleu o constant, enduriment de l’abdomen, sensació de pressió en la pelvis, còlics o dolor en la zona lumbar.

COM EVITAR UN PART PREMATUR

Les contraccions poden dilatar el coll uterí pel qual el repòs és fonamental si una embarassada nota algun d’aquests símptomes.

És important el descans físic i mental per a relaxar els músculs i reduir l’activitat uterina.

Una nutrició adequada és fonamental per al desenvolupament del fetus i també la tranquil·litat psíquica durant aquest període, ja que fins i tot l’ansietat o l’estrès s’han relacionat amb el part prematur, així com estar llargues hores dempeus en el treball. Tampoc s’ha d’estimular els mugrons ni fer exercicis bruscos.

LES UNITATS NEONATALS

Tots els hospitals de Barcelona com a Sant Joan de Déu, Hospital Maternitat, Hospital de Sant Pau o Vall d’Hebron estan dotats d’Unitats de Vigilància intensiva Neonatal equipades amb professionals i mitjans tecnològics a l’altura de qualsevol hospital americà o del món. S’utilitzen els sistemes més avançats com a incubadores, respiradors, escalfadors o monitors per a registrar els signes vitals del nounat.

Tenir un bebè prematur és una de les situacions més angoixants que poden sofrir uns pares pel que la prevenció és important i abans de res el repòs de l’embarassada des de la setmana 28 fins a la setmana 34.

Maria Isabel Ribau Deu, consulta d’Obstetrícia i Ginecologia

 

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat