Actualment esteu veient Spinning, els beneficis d’aquestes sessions de càrdio

Spinning, els beneficis d’aquestes sessions de càrdio

Les classes de spinning són molt populars als gimnasos. Es tracta d’una sessió de càrdio d’alta intensitat en què, al ritme de la música, es fan exercicis sobre una bicicleta estàtica. Es treballa el tronc i la tonificació muscular, però també és un esport amb beneficis per a la ment.

L’spinning és un mètode d’entrenament molt popular des de fa anys. També es coneix com a cicle indoor, és perfecte per a totes les edats i els gèneres, i té molts beneficis.

Es tracta d’un esport sense impacte, però d’alta intensitat, i està dins dels exercicis de càrdio. Aquest esport d’interior es porta a terme pedalejant una bicicleta estàtica, però amb característiques específiques: té un disc d’inèrcia que fa que la roda es continuï movent encara que no s’estigui pedalejant, fent que es faci un moviment més natural.

Com és una classe de spinning?

Una sessió de spinning té una durada, normalment, entre 40 minuts i 1 hora, i està guiada per un entrenador especialitzat. L’entrenador es qui coordina el grup i va explicant quins moviments s’han de fer i a quina velocitat/intensitat. Les sessions, a més, s’ambienten amb música que ajuda a fer els exercicis i a marcar el tipus d’intensitat que cal en cada moment.

Per fer aquest esport no cal cap complement específic. És important portar una tovallola a la classe per anar-se eixugant la suor i una ampolla d’aigua per anar-se hidratant. A banda d’això, tot i que no són indispensables, hi ha sabatilles dissenyades especialment per a aquestes classes, que ajuden a enganxar els peus als pedals d’una manera més fàcil i ferma.

Els beneficis de l’spinning per a la salut

La pràctica de l’spinning implica entrenament de resistència i també força. A més, actua sobre tot el cos. Tot i que la feina més important la fan els músculs del tren inferior, el tren superior també hi intervé, així que és molt recomanable per aprendre a mantenir una bona postura i fer una bona tècnica.

Entre els beneficis principals de l’spinning per a la salut física, destaca que:

  • Afavoreix la pèrdua de pes o ajuda a mantenir-lo.
  • Millora el metabolisme.
  • Fomenta la tonificació muscular.
  • Ajuda a mantenir les articulacions sanes.
  • Millora la salut cardiovascular.
  • Impulsa la resistència cardiorespiratòria.
  • Enforteix el sistema immunitari.
  • Ajuda a tenir cura del sòl pelvià.

A més, l’spinning també té diversos beneficis relacionats amb la salut mental. Sens dubte, el principal és que aquest tipus d’exercici d’alta intensitat ajuda a regular l’estrès.

Practicar spinning fa sentir bé perquè augmenta la producció d’endorfines, que són les substàncies químiques que fomenten la felicitat i la confiança. L’spinning també ajuda a construir una ment més forta i resilient. Però, a més, potencia i millora les capacitats cognitives.

spinning-deporte-cardio-bicilceta

Consells per gaudir d’una sessió de spinning

Per gaudir de la classe i, alhora, evitar possibles lesions, és indispensable ajustar la bicicleta a l’alçada de cada persona, així com també ajustar la intensitat que, a cada moment, es pugui aguantar.

Mentre es fa aquesta activitat, és important tenir en compte:

  • Intensitat: l’spinning és un programa aeròbic que es va adaptant a les necessitats i les possibilitats de cadascú. Això vol dir que no totes les persones han de seguir un mateix programa, ritme o intensitat.
  • Hidratació: és important tenir aigua a mà sempre que es fa una classe de cicle indoor. S’han d’evitar les begudes isotòniques. El millor és l’aigua.
  • Postura: la posició que s’ha d’adoptar mentre es facin els exercicis també és important. La zona lumbar s’ha de mantenir a 45 º en relació amb el manillar de la bicicleta, i les espatlles i l’esquena han d’estar sempre relaxats. El maluc s’ha de posar al seient, que ha d’estar elevat i de manera que el cos es mantingui alineat.
  • Freqüència: es recomana fer dues o tres sessions de spinning a la setmana per aconseguir bons resultats.

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat