Preguntes freqüents sobre els tractaments de blanquejament dental

L’estiu és l’època de les vacances, d’aplegar-nos amb familiars i amics, i de les celebracions i esdeveniments que fan que vulguem tenir una aparença que ens agradi a nosaltres i que enamori als demés.

Un bon somriure genera confiança i atrau les mirades. Per això, els tractaments de blanquejament dental són un dels més demandats entre la primavera i la tardor. La seva eficàcia i immediatesa de resultats, la seva seguretat, la poca o nul·la interferència en la qualitat de vida del pacient i els seus preus accessibles fan que cada vegada amb més freqüència, hi hagi usuaris que s’apropen a la Clínica Dental Atlàntida per resoldre alguns dels dubtes que tenen abans de realitzar un tractament. En aquest article, hem recollit aquestes preguntes i les respostes de la Doctora Olga Rabassa, Cap dels Serveis d’Odontologia de la Clínica Dental Atlàntida.

tractament de blanquejament dental_Clínica Dental Atlàntida

Per què es taquen les dents?

Diverses causes poden tacar o tenyir les dents. Les més habituals tenen que veure amb el tabac, del café, el te, els refrescs de cola, el vi negre o altres agents que taquen la part externa de l’esmalt i fan que es torni de color marró groguenc. Aquest tipus de taques són reversibles i fàcils de blanquejar, però n’hi ha d’altres, com les causades per antibiòtics com les tetraciclines o l’excés d’alguns elements com el ferro o el fluor, que són més difícils d’eliminar i, en alguns casos, són irreversibles.

Quins passos he de seguir per fer un tractament de blanquejament dental?

En primer lloc, es realitza una higiene bucal, s’estudia si els empastaments antics poden interferir en el tractament i, si cal, es canviaran abans de començar, garantint que no siguin més foscos després del blanquejament. També es realitzarà un examen de l’estat de les genives per valorar si hi ha possibilitats de tenir sensibilitat dental.

Tothom es pot fer el tractament?

El gruix de l’esmalt és important per tal que el producte hi actuï correctament, així que en pacients de certa edat, que poden tenir un esmalt que s’ha aprimat molt i ja es transparenta la dentina que és més groguenca, el blanquejament pot ser menys efectiu. En pacients embarassades, durant lactància i en menors de 18 anys caldrà esperar una mica. Però el temps passa molt ràpid, no defalliu.

Puc fer vida normal durant el tractament?

El blanquejament dental és efectiu amb tincions extrínseques (exteriors) i durant el tractament s’ha d’evitar beure begudes gasoses, tabac, cítrics i col·lutoris amb clorhexidina. A banda d’aquesta petita restricció, els usuaris poden fer vida normal.

tractaments de blanquejament dental

En què consisteix el tractament de blanquejament dental?

El producte que aplicarem té diferents formats i concentracions, però per això no cal preocupar-se perquè una part s’aplica a la consulta i l’altra a casa amb unes cubetes flexibles fetes a mida.

El tractament pot fer mal bé les dents?

El gel blanquejador professional conté peròxid d’hidrogen o peròxid de carbamida, que són compostos d’origen natural, que no comporten cap risc per la salut i que són molt més segurs que els agents químics presents en altres productes no professionals i que sí que poden arribar a danyar les nostres dents.

Cal esmentar que, al igual que amb qualsevol procediment cosmètic, existeixen certs riscs potencials, com sensibilitat, molèsties o irritació, però amb un tractament professional i supervisat per un odontòleg, els possibles efectes adversos són temporals i no suposen cap risc per la salut bucodental del pacient.

El blanquejament dental fa mal?

És important assenyalar que una part de les persones que fan el tractament no experimenten cap dolor o sensibilitat a les dents. No obstant, en alguns casos, els pacients experimenten algun tipus de sensibilitat dental, ja sigui durant o després del tractament blanquejador. Els més freqüents es perceben com punxades al menjar certs aliments o begudes fredes o calentes durant les primeres 48 hores. En aquests casos, el dentista recomanarà l’aplicació d’un gel desensibilitzant per prevenir aquesta sensació.

Tothom obté els mateixos resultats?

Tot i que el tractament de blanquejament pot guanyar fins a 5 tons de blanc, no totes les dents són iguals ni responen de la mateixa manera al tractament blanquejador.

Quan dura l’efecte del tractament?

El blanquejament dental dura aproximadament un any i mig, tot i que depèn de cada persona i dels seus hàbits. L’eficàcia del tractament és susceptible a canvis en cada cas particular. El consum de productes com el tabac, el cafè o certes fruites i verdures pot fer que els resultats tinguin una durada inferior, però passat aquest temps es poden fer recordatoris amb sessions de 20 minuts.

tractaments blanquejament dental_preguntes freqüents

És necessari fer servir una fèrula personalitzada per aconseguir uns bons resultats?

A la nostra clínica, utilitzem fèrules personalitzades que s’emmotllen a la dentadura de l’usuari. Tot i que aquestes fèrules tenen un preu superior a les convencionals, són més eficaces, ja que, entre altres coses, permeten que hi hagi la quantitat òptima de gel blanquejador entre la dent i la fèrula.

Dra. Olga Rabassa

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat