CAPBUSSAR-SE A LA NATURA

people-2590520_1920

Per Patricia Vallés, psicòloga i instructora de mindfulness MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)

Què és un bany de bosc? o ¿el Shinrin-yoku dels japonesos?

Intentaré fer-vos viure el que realment és un bany de bosc, un capbussar-se en la natura.

Gairebé cada dia, vaig a passejar el meu gos Teo a un bosc proper a la carretera de les Aigües. Aquí connecto amb mi i amb en Teo. Des que practico meditació i sóc instructora de Mindfulness és el meu moment sagrat i màgic.

Arribo al bosc oberta a les sensacions, respiro de manera conscient, sento la pinassa i les fulles seques sota la planta dels peus notant el seu crepitar. Calmo la meva respiració i busco sentir. Allunyo pensaments de la meva ment i connecto amb l’aquí i l’ara.

Em concentro en el cant dels ocells i la seva melodia calma la meva ment. M’inundo de felicitat. Percebo el sol i l’ombra, faig la meva respiració més lenta i profunda. Em relaxo, connecto més amb tot el que m’envolta, sento el meu cos, les meves respiracions, les meves sensacions, i em sento viva.

Toco fulles d’arbres i arbustos sentint entre els meus dits les seves textures.

Contemplo la bellesa dels moviments d’en Teo.

No busco metes, faig camí i deixo que el bosc i en Teo em guiïn.

Torno de la passejada amb un tros de bosc, em sento nova, enèrgica, vital i alegre. Encaro el dia amb entusiasme.

El bany de bosc és una teràpia fàcil, simple i senzilla. Requereix capbussar-se en un tros de natura: bosc, platja, parc… buscant la soledat o la companyia de qui vulgui sentir la mateixa experiència.

El silenci ajuda a sentir la natura en tots i amb tots els sentits. Capbussar-vos, respirar i sentir. Segur que repetireu.

Al principi us convido a fer-ho amb persones que us guiïn i marquin les pautes.

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat