Em convé una assegurança amb copagament?

doctor with laptop and male patient at hospital

A l’hora de triar la seva assegurança de salut, cada cop més persones opten per contractar pòlisses amb copagament. El principal avantatge d’aquestes assegurances és el seu preu que pot suposar un important estalvi en la despesa anual en serveis i atenció sanitària. Però al mateix temps, si no en fem un ús correcte, una assegurança amb copagament pot arribar a suposar un increment en la despesa mèdica.

Per decidir si ens convé una assegurança amb copagament, abans hem d’entendre què és un copagament. Si la nostra assegurança té copagament, cada cop que anem a l’especialista o que utilitzem els seus serveis mèdics (proves diagnòstiques, operacions, hospitalització…) haurem d’abonar una petita quantitat de diners.

Sí al copagament, si…

Si normalment fem poc ús de la nostra assegurança i decidim contractar-la bàsicament per estar coberts en cas de necessitat, el copagament és la millor opció per a nosaltres. Tindrem una prima baixa i només haurem d’abonar costos addicionals quan visitem el metge. Per tant, un element clau per decidir-nos pel copagament és el càlcul dels cops l’any que anirem al metge. Si tenim clar que hi anirem només quan ho necessitem i menys de 30 cops l’any, amb una pòlissa amb copagament podem tenir totes les cobertures i estalviar-nos molts diners.

En la taula de sota teniu un exemple comparatiu, basat en la pòlissa Infinity 10 d’Atlàntida. Amb aquesta pòlissa l’import màxim de copagament és de 10 € per visites a especialista, urgències, proves diagnòstiques i ingrés hospitalari. Aquests costos estan calculats per a una persona de 50 anys i, com es pot veure, si calculem que anirem a l’especialista menys de 30 cops l’any, la pòlissa que més ens convé és l’assegurança amb copagament.

 

Comparativa costos assegurança amb i sense copagament

A banda de tenir en compte aquesta taula, no hem d’oblidar comptabilitzar els serveis mèdics inclosos a la nostra pòlissa que no requereixen pagament. En el cas de la pòlissa Infinity 10 amb copagament, cal pensar que mai no haurem de pagar per les visites de medicina general i pediatria. I que les sessions de fisioteràpia o rehabilitació tenen un cost de només 1 €. Per tant, hem d’excloure aquestes visites de la nostra previsió anual de visites mèdiques.

Amb aquestes dades a la mà, podrem sospesar si ens compensa més reduir el cost de la nostra assegurança amb un copagament o pagar una prima més elevada per curar-nos en salut. Si no saps quina assegurança et convé més i vols que t’assessorem, posa’t en contacte amb nosaltres al 93 237 70 70 i t’ajudarem.

 

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat