L’aromateràpia i la perfumeria natural: dos móns en connexió

René-Maurice_Gattefossé
René Maurice Gattefossé va ser el creador de l’aromateràpia tal i com l’entenem avui en dia

Des de l’antiguitat s’han conegut les propietats terapeútiques de moltes plantes, però no és fins a René-Maurice Gattefosé que podem parlar d’aromaterapia com l’entenem actualment. Gattefosé va ser el primer en estudiar de manera sistemàtica les propietats terapèutiques dels olis essencials i va recollir-les en el seu llibre L’aromateràpia, publicat el 1937.

Propietats terapeútiques de les plantes

L’aromateràpia, com la majoria de tècniques alternatives no és considerada una ciència, però ningú pot negar que els olis essencial tenen importants propietats terapèutiques gràcies als seus principis actius, que també són la base de molts dels medicaments del mercat.

És interessant saber que, en el passat, abans que existís l’aromateràpia, els propis perfums i colònies eren considerats medicaments. És senzill d’entendre, si tenim en compte que les colònies i perfums es feien amb olis essencials i, per tant, estaven carregades de propietats terapèutiques.

essential-oils-3084952_1280

Però hi ha un moment en què els perfums se’ls deixa de considerar medicaments i passen a ser només productes per l’embelliment personal.  Els perfums deixen de guarir i es comencen a produir amb essències de síntesi sense propietats. També en el mateix període s’aparta les dones que, generació rere generació, havien observat i passat de mare a filla els seus coneixements sobre les propietats terapeútiques de les plantes,  per donar tot el protagonisme a la medicina dels homes, la medicina militar.

La perfumeria natural

Ha passat força temps des de que la capactitat de guarir va passar de les mans de les dones a la dels homes. La medicina ha evolucionat d’una manera impressionant i tot va tornant a posar-se en ordre. En l’actualitat no tenim trementinaires, però tenim l’aromateràpia que recull l’esperit d’aquelles dones sàvies. I també tenim la perfumeria natural que, en els darrers anys, ha tornat amb molta força. Perfums fets només amb essències i olis essencials d’origen natural que ens permeten tornar a gaudir d’una perfumeria viva, plena d’olis vibrants que ens aporten tot tipus de beneficis pel  nostre cos i per la nostra ànima.

Fer un perfum natural és senzill. Hem de saber quines olors de plantes, cítrics i flors ens agraden, quines son les seves propietats i què ens cal estimular a la nostra vida. Amb aquestes tres coordenades es poden fer perfums 100% personalitzats, que ens aportaran tota l’energia que ens cal en el nostre dia a dia i que ens connectaran amb el nostre entorn. Us hi apunteu????

Irene Gisbert // CEO i Fundadora d’Ainea Perfums

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat