Noves restriccions per contenir la Covid-19

Els governs català i espanyol estan implantant noves restriccions a la mobilitat de les persones amb la intenció de contenir els rebrots de la pandèmia de coronavirus que provoca la Covid-19. En aquests moments, i a l’espera de possibles canvis en els pròxims dies, s’ha decretat un toc de queda nocturn entre les 22:00 hores i les 6:00 hores i també un tancament perimetral de cada municipi durant els caps de setmana, de les 6:00 hores de divendres a les 6:00 de dilluns, que comporta la suspensió de les activitats esportives col·lectives, culturals i extraescolars dins d’aquests horaris.

Aquestes restriccions tenen una durada de 15 dies, de moment, a partir de la seva entrada en vigor, però és molt probable que s’allarguin en funció de com evolucioni la situació sanitària en les pròximes setmanes. Paral·lelament, el govern espanyol ha implantat l’estat dalarma una altra vegada, com ja va fer al mes de març, una declaració que comportarà noves mesures.

Noves mesures Covid-19Aquestes restriccions tenen diverses excepcions en el que es considera serveis essencials, com per exemple:

-l’assistència sanitària d’urgència

-la compra de productes de farmàcia

-el desplaçament de professionals per fer serveis essencials, sanitaris i socials

-la cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables. Això inclou els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut.

Moltes d’aquestes excepcions han d’anar acreditades amb el corresponent certificat professional. També es permeten desplaçaments per anar i tornar de treballar, per anar a algun òrgan judicial o per a la cura dels animals de companyia.

Les autoritats també recomanen el teletreball sempre que sigui possible, per minimitzar la interacció social en el lloc de feina. Si no es pot teletreballar, cal portar un certificat de l’empresa que ho acrediti.

Podeu consultar totes les restriccions en aquesta infografia.

 

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat