Power Walking, una activitat física saludable per a tothom

Dr. Àlex GodallEspecialista en medicina esportiva, Centre Mèdic Atlàntida

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana caminar un mínim de 10.000 passes al dia. Però no és el mateix arribar a aquesta xifra mentre anem de compres o de camí a la feina, que fer-ho practicant Power walking. El Power Walking és una activitat física saludable a l’abast de persones de totes les edats i formes físiques.

L’única excepció, són les persones amb lesions cardíaques greus que haurien de consultar amb el seu cardiòleg abans d’iniciar-s’hi.

Una activitat amb molts beneficis

Així, el Power Walking és ideal per a persones que no els agrada córrer o que es preparen per a posteriorment iniciar-se en el running. També és l’activitat física perfecta per als runners que volen fer un exercici suau els dies de descans entre entrenaments. Els beneficis d’aquesta pràctica són moltíssims: disminueix la tensió arterial i els nivells de colesterol; ajuda a cremar greixos; millora el sistema cardiovascular en general, en major mesura que el running; protegeix les articulacions i l’esquena de lesions i impactes que, per exemple, el running produeix; i contribueix al reforç muscular, sobretot d’abdominals, glutis i bessons.

Practicar Power walking és una bona opció per a les persones que no els agrada córrer, tenen una condició física normal i no tenen cap patologia greu. Com que no és exigent, no es força el sistema cardiovascular ni muscoloesquelètic i es pot incrementar progressivament la intensitat en funció de la capacitat de cada persona. Per tot això, aquesta disciplina cada dia compta amb més adeptes i més metges la recomanen als seus pacients.

Com caminar amb energia

El Power Walking no és caminar per caminar. Per començar cal tenir una correcta tècnica i posició corporal amb espatlles cap enrere i traient pit, vista al capdavant, abdomen activat, moviment alternatiu de peus i braços amb una lleugera flexió de tots dos, un peu sempre en contacte amb el terra, no creuar els braços davant del pit i no descol·locar els malucs.

A més la velocitat mentre es practica Power walking ha d’oscil·lar entre els 6 i els 9 km per  hora i és recomanable mantenir el ritme de pulsacions en el 60 i el 75% de la freqüència cardíaca màxima, amb petits intervals d’activitat a la zona anaeròbia. Tot això sense bastons ni suports de cap tipus.

Durant l’exercici és important controlar les pulsacions

Entre els practicants del Power Walking, un dels aspectes que més crida l’atenció és que s’aconsegueix perdre pes i estar en forma caminant. I això passa perquè es cremen més greixos que amb el running perquè el Power Walking es realitza a l’60-75% de la freqüència cardíaca màxima i en aquests nivells la crema de greix és més efectiva que en esforços anaerobis més sostinguts.

Per regla general, una sessió d’entrenament de Power walking acostuma a durar un màxim de 60 minuts de marxa contínua en persones que s’inicien i de fins a 120 minuts en persones entrenades. En aquest enllaç us podeu descarregar una sessió de Power walking creada per Reebook i dissenyada per mantenir les pulsacions a la zona de crema de greixos i amb intervals de treball a la zona anaeròbica. Si us animeu a posar-la en pràctica, només us l’heu de descarregar al vostre telèfon o mp3, posar-vos els auriculars i caminar al ritme dels greus de la música.Si us agrada, podeu practicar aquesta disciplina entre 3 i 6 dies la setmana. Vosaltres marqueu el ritme.

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat