10 recomanacions per a trobades segures amb amics i familiars a casa

A happy family celebrates a birthday party in the garden of their home. Concept of social distance by pandemic covid. Phase 2

La meitat dels rebrots de la Covid-19 tenen el seu origen en reunions de familiars i amics. Per evitar-los és clau que no ens relaxem i que siguem conscients que el risc zero no existeix. Al mateix temps, cal que extremem les mesures de prevenció amb un ús correcte de la màscara, mantenint la distància social i una correcta higiene de mans. Cal que incorporem aquests hàbits a la nostra vida quotidiana i, en el cas de les trobades amb amics i familiars, també cal que seguiu les següents recomanacions:

  1. Sempre que sigui possible, feu les reunions a l’aire lliure o en un lloc ventilat. Diversos estudis apunten que en espais tancats, el risc és fins a 18,7 vegades més gran.
  2. Procureu reunir-vos en grups petits. Si cal, feu més trobades, amb menys persones.
  3. És recomanable fer una neteja de prevenció. Desinfecteu les superfícies de contacte més habituals (poms de portes, taules, cadires, aixetes…) i els estris que fareu servir i ventileu bé la casa.
  4. Cal que tothom es renti les mans quan arribi a casa i que, durant la trobada, tots us les renteu sovint amb sabó o gel hidroalcohòlic.
  5. Porteu sempre posada la màscara, excepte a taula mentre mengeu.
  6. Deixeu els petons i les abraçades per més endavant. Podeu fer un gest, tocar el colze, el peu, un ball… el que vulgueu mentre eviteu el contacte a la cara.
  7. No compartiu ni estris ni menjar. Cadascú ha de tenir els seus estris propis (plat, got, coberts…) i, si cal, podeu marcar-los. Respecte al menjar, el millor és que cadascú mengi del seu plat i evitar compartir.
  8. Respecteu la distància social, encara que costi.
  9. La taula l’ha de parar i desparar només una sola persona i ha de dur màscara. 
  10. No crideu ni parleu en veu molt alta. Recorda que hi ha més risc de contagi si ho feu.

 

 

 

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat