La doctora Assumpta Massagué es jubila després de més de 20 anys a Urgències del Centre Mèdic

Després de més de 20 anys treballant al servei d’urgències del Centre Mèdic Atlàntida, la doctora Assumpta Massagué es va jubilar el passat mes de juny. Parlem amb ella en el seu penúltim dia de feina per conèixer una mica millor la seva trajectòria i fer-li un merescut comiat.

Abans d’entrar a Atlàntida, la doctora Massagué sempre havia exercit com a metge d’hospital. De la seva feina com a doctora a urgències el que més li agradava era diagnosticar els pacients. “De formació sóc internista i sempre m’ha apassionat diagnosticar”, assegura. La seva carrera està plena d’anècdotes que no pot explicar per la confidencialitat metge-pacient, però ens n’explica una d’innocent i divertida. “Quan encara hi havia aparells d’aquells antics de raigs-X, va venir una pacient a fer-se una placa per confirmar una possible pneumònia. La infermera li va donar les instruccions i quan vam entrar a la sala de raigs-X no la trobàvem enlloc. Vam sortir a buscar-la a la sala, el lavabo, a tot arreu… i va resultar que estava amagada darrere l’aparell”, recorda.

Són molts els pacients del Centre Mèdic Atlàntida que li estan agraïts. Com un pacient que va superar un càncer de pulmó gràcies al seu diagnòstic precoç.

En tota una vida exercint la medicina, ha vist de tot. L’any 1978, quan era una jove MIR de l’Hospital de la Vall d’Hebron li va tocar viure la tragèdia del càmping dels Alfacs, en la qual 215 persones van morir cremades. “No sé com seria Hiroshima, però es devia semblar molt als Alfacs”, afirma.

La pandèmia de la covid-19 l’ha viscuda amb “impotència perquè no sabíem què fer” i ens explica que de no haver sigut pel virus potser hauria esperat una miqueta més a jubilar-se.

Assegura que està satisfeta de la seva etapa a Atlàntida i ara es prepara per gaudir de la jubilació. “M’agrada molt col·leccionar antiguitats, viatjar, el cinema, llegir i cuinar. Així que estaré ben entretinguda”, assegura. Quan la covid-19 li permeti ja té programat un viatge a Israel. La trobarem a faltar!

 

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat