Actualment esteu veient Doble cobertura sanitària: una bona solució

Doble cobertura sanitària: una bona solució

La xifra de persones que tenen contractada una assegurança mèdica privada a Espanya es va incrementar el 2021 fins a arribar a prop dels 13 milions. El 2019, en canvi, no arribaven als 10 milions. Els més de dos anys de pandèmia de coronavirus han empès molta gent a decidir-se a tenir doble cobertura sanitària, per poder accedir a tots els avantatges que proporcionen els dos sistemes.

De fet, la pandèmia no ha fet més que consolidar una tendència a l’alça que ja s’estava vivint des de fa uns quants anys. Per exemple, a Catalunya el 2008 hi havia un 22% de ciutadans amb assegurança mèdica privada, mentre que el 2020 ja eren pràcticament el 30%. Són dades de la Unión Española de Entidades Aseguradoras y Reaseguradoras (Unespa), la principal patronal del sector.

Beneficis de les assegurances de salut

Arran de la crisi del 2008 en endavant la sanitat pública ha patit fortes retallades econòmiques que l’han debilitat. Això fa que molta gent hagi buscat una solució en el sector privat, que és capaç d’oferir avantatges com aquests:

  • Elecció de centre i d’especialista. Un dels hàndicaps del sistema públic és que et toca el centre que et toca i ja tens els especialistes assignats en funció del teu domicili. No sempre és senzill canviar-ho, ni tan sols per demanar una segona opinió. En una assegurança de salut, es pot triar. I aquest és un gran valor. Triar centre i especialista per confiança, per prestigi, per proximitat, per comoditat… per la raó que sigui i sense haver-se de justificar.
  • Tractaments de qualitat. Sovint es diu que els tractaments d’alta qualitat només els pot oferir la sanitat pública a causa del seu cost elevat, però això ha deixat de ser cert. Els avanços tecnològics permeten des de fa anys que els centres privats proporcionin tractaments punters, innovadors i de qualitat, amb professionals altament valorats.
  • Sense llistes d’espera. La sanitat pública és sinònim de llargues esperes. Sobretot a l’hora de fer determinades proves diagnòstiques. Això, als centres privats no passa: la mitjana ronda els 8 dies mentre que a la pública supera el mes i mig. A més, a la sanitat privada es pot sol·licitar cita directament amb l’especialista sense haver de passar abans per un metge de capçalera.
  • Flexibilitat. Les assegurances de salut acostumen a oferir una àmplia gamma d’horaris que es poden conjugar millor amb la nostra vida personal i laboral. La majoria disposen també de serveis d’assistència les 24 hores del dia a través del telèfon, d’una aplicació al mòbil o de serveis d’urgències.
  • Prevenció. Avui en dia, quan es fa referència a la salut, no es parla només de curar, sinó que també es parla de prevenir. I aquí la sanitat privada té una àmplia gamma de cobertures, des de revisions periòdiques fins a proves per a la detecció precoç de malalties. 

 

A tot això, cal afegir-hi que la sanitat privada adapta les seves prestacions a les necessitats dels assegurats, que acostumen a tenir més cobertura internacional que la sanitat pública i que poden oferir, en cas necesari, una hospitalització més individualitzada i còmoda. I, evidentment, tenir una assegurança privada no impedeix l’accés a la sanitat pública, amb la qual cosa es poden gaudir dels avantatges de tots dos sistemes.

El Grup Atlàntida, amb totes les seves opcions asseguradores, ofereix tots aquests avantatges i alguns més, que es poden consultar a la web. A diferència d’altres companyies més grans, Atlàntida es destaca per un tracte molt personalitzat, que permet adaptar cada cas a les circumstàncies de cada assegurat i oferir un servei complet a cada etapa vital.

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat