Actualment esteu veient Dolor en les ereccions i les relacions sexuals: fre del prepuci curt

Dolor en les ereccions i les relacions sexuals: fre del prepuci curt

Quan el fre del prepuci, el plec de pell que uneix el prepuci al gland, és molt curt sol quedar tan tibant que dificulta la retracció de la pell i causa dolor. En els casos més severs, pot arribar a provocar sagnat, però es pot tractar amb cirurgia i eliminar-ne totalment tots els símptomes associats.

El fre del penis és un plec de la pell que se situa a la part inferior del gland. Serveix per unir el prepuci –la pell que recobreix el gland– al gland i ajuda a tornar el prepuci retret a la seva posició normal quan el penis està flàccid.

Quan aquest tros de pell és més curt del normal és quan es dona el cas del fre del prepuci curt. El fre del prepuci impedeix la retracció correcta del prepuci que cobreix el gland.

És un problema per als homes, perquè crea tensió i dolor quan la pell es tira enrere, quan es té una erecció o durant les relacions sexuals. De fet, pot passar que el fre es trenqui durant el contacte íntim, i aquesta situació causa un dolor intens i, a vegades, sagnat.

Quin especialista el tracta?

Tot i que es tendeix a creure que sí, el fre del prepuci curt no és el mateix que la fimosi. Es tracta de patologies diferents amb tractaments i símptomes particulars, tot i que sí que poden coexistir.

Davant de qualsevol dubte o dolor, és important visitar-se, com més aviat millor, amb l’especialista en urologia, que és l’encarregat de fer un diagnòstic i establir el millor tractament per a cada pacient.

Causes del fre del prepuci curt

  • Genètiques o bé congènites, és a dir, des del naixement

  • Infeccions genitals prèvies

Senyals i símptomes del fre del prepuci curt

En la majoria de casos, és fàcil identificar si el fre del prepuci és més curt del normal, ja que no és possible tirar completament del prepuci. Amb tot, hi pot haver altres senyals i símptomes, com ara:

  • Dolor en la masturbació o en les relacions sexuals.

  • Esquinços durant les relacions sexuals, provocant sagnat.

  • Impotència, sobretot en els casos en què l’escurçament és molt pronunciat.

  • Erecció amb el penis doblegat.

  • Irritació i picor a la pell del prepuci.




Com es cura el fre del prepuci curt?

En els casos més lleus, se sol tractar sense cirurgia. Aquí, es fan estiraments suaus de la pell durant unes quantes setmanes per aconseguir augmentar-ne l’elasticitat. Aquests exercicis també ajuden a disminuir la inflamació. A vegades, es combina amb l’ús de cremes de corticosteroides.

En els casos més greus, sí que es requereix cirurgia. Solen ser unes intervencions ràpides, senzilles i fàcils que eliminen completament tots els símptomes. Se solen fer sense ingrés i amb anestèsia local.

  • D’una banda, existeix la frenoplàstia, que secciona el fre del prepuci amb el penis estirat fins a eliminar la tensió que produïa. Es fa mitjançant un bisturí fred o elèctric i, després de l’operació, s’apliquen punts de sutura a la ferida, generalment, fent servir material reabsorbible.

El pacient podrà reprendre les relacions sexuals passades tres o quatre setmanes des de l’operació, tot i que sempre ho ha de valorar el metge, perquè aquest temps pot variar en funció del nivell de cicatrització de cada persona.

  • I, d’altra banda, hi ha la circumcisió o extirpació quirúrgica del prepuci distal, que inclou el fre del prepuci. Aquesta opció es porta a terme sempre que hi ha fimosi associada a aquesta patologia.

La circumcisió masculina mèdica proporciona una protecció parcial per a tota la vida davant de la transmissió del VIH de dones a homes, i també redueix la vulnerabilitat masculina heterosexual en relació amb el risc al VIH, aproximadament, un 60%.

En resum, el fre del prepuci curt es pot tractar de les maneres següents:

  • Incisió quirúrgica en el fre del prepuci, anomenada frenoplàstia

  • Circumcisió

  • Medicació

  • Estiraments


Dr. Carles Rabassa
Centre Mèdic Atlàntida

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat