Incidència sobre la salut mental durant la pandèmia per Covid-19 

La pandèmia de Covid-19 està tenint importants conseqüències en la salut mental de les persones, a causa del confinament, els efectes socioeconòmics i la limitació de la mobilitat. Segons el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), pel que fa a la població en general, s’ha observat un increment clar en els nivells d’ansietat i estrès, però dos dels col·lectius més afectats han estat els joves i adolescents i les persones grans.

Pel que fa als adolescents, l’Hospital Sant Joan de Déu ha atès durant la pandèmia un 50% més de joves principalment per quadres d’ansietat, psicosi, depressió i trastorns alimentaris. També destaca l’increment entre aquest col·lectiu d’autolesions i intents de suïcidi. La pèrdua de rutines i l’estrès psicosocial es troben entre els principals factors desencadenants, però també hi ha contribuït situacions de tensió familiar, l’abús de pantalles, el trencament d’expectatives i el sentiment de pèrdua d’oportunitats formatives i relacionals.

En el cas de les persones grans, també s’han incrementat els quadres d’ansietat, depressió, trastorns del son i d’estrès posttraumàtic com a conseqüència de l’aïllament social i la solitud que han hagut de viure per evitar els contagis.

Parlarem de totes aquestes qüestions amb el psiquiatre Francisco Osanz al Fòrum digital Atlàntida que tindrà lloc el 25 de novembre, a les 19 h.

Incidència sobre la salut mental durant la pandèmia per Covid-19

Data:

25 de novembre

Hora:

 19 hores

Lloc:

 En línia

Inscripcions a:

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat