Quan el Silenci ens parla!

“Penso 99 cops i res descobreixo, deixo de pensar, em submergeixo en el silenci i la veritat m’és revelada”

Albert Einstein

Silencio,-tranquilidad

Quan vaig començar a practicar ioga i a meditar de seguida vaig sentir els seus efectes positius i vaig descobrir la màgia de la combinació de la pràctica de la respiració conscient al costat dels moments de silenci.

Vaig començar a conèixer-me millor.

I, ¿què És el silenci?

En una primera fase, és el no soroll, per a això, es necessita parar, buscar un lloc tranquil, respirar conscientment i començar a meditar.

A poc a poc anem accedint amb la pràctica al bon silenci, on silenciem la ment i obtenim la calma.

Vivim i convivim en un món ple de soroll. Triem habitualment el soroll al silenci, en una falsa connexió amb els altres que ens allunya d’ells en lloc d’acostar-nos. El silenci paradoxalment ens connecta als altres.

El silenci pot semblar-nos equivalent a l’avorriment, fins i tot a la tristesa, la qual cosa ens porta a un inicial rebuig. Però quan aprenem a exercitar aquest silenci de manera activa connectant amb nosaltres mateixos comencem a conèixer-nos millor, descobrint un jo que no coneixíem.

El soroll ens envolta, està pertot arreu i ens aparta de nosaltres mateixos, i buscar moments de silenci requereix un gran esforç.

Però quan entenem que el Silenci ens parla, ens dona respostes, ens ordena, respon a les nostres necessitats reals, ens connecta amb nosaltres, amb el nostre sentir i, ens fa sentir màgicament poderosos.

Relax,-calma,-silencio

Des d’un punt de vista científic, s’ha demostrat que el silenci contribueix a regenerar el cervell, ajuda a conservar la memòria i a ser més flexibles davant els canvis.

El silenci és el millor antídot contra l’estrès. El soroll causa tensió i estrès, el silenci té un efecte guaridor i relaxant.

És recomanable reservar alguns minuts al dia per a estar en complet silenci, un íntim silenci que permeti al cervell donar sentit a què ens esdevé.

Tan sols dos minuts de silenci absolut són més beneficiosos que escoltar música relaxant i provoquen una major disminució de la pressió sanguínia.

Quan un s’adona del silenci, es produeix aquest estat de serena alerta interna, de ser present. I, comencem a viure desperts.

Escoltem els nostres silencis!!!!

 

Patrícia Vallés

Mindfulness
Club Atlàntida

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat