Fòrum Atlàntida ‘Pautes dietètiques per a un Nadal saludable’

 

De nou tenim el Nadal a la cantonada. I és que, a la nostra cultura mediterrània, la immensa majoria d’esdeveniments socials i festius tenen lloc al voltant d’una taula. La ‘taula en majúscula’.

Les festes nadalenques són un dels exemples més representatius de l’any. Les persones, famílies i grups socials ens reunim al voltant de les nostres taules riques i diverses. És cert que han canviat els patrons de comportament del consum alimentari i, en general, ja no es menja tanta quantitat en els àpats centrals, però cal tenir present que la gastronomia nadalenca comença a la Puríssima i acaba a mitjans de gener. Trobem els dinars i sopars pre-nadalencs d’empresa i grups socials i la pressió que exerceixen els mitjans i els comerços per tal que les nostres possibles apetències quedin servides.

Per tot plegat, hi ha una creixent preocupació de moltes persones sobre els quilos que es poden guanyar aquestes setmanes i per la possible descompensació d’algunes malalties cròniques com la diabetis, el colesterol, el fetge gras, la gastritis, etc.

En aquestes setmanes, és motiu habitual de consulta dietètica les pautes i recursos previs al Nadal que podem dur a terme per no arribar amb l’organisme sobrecarregat i preparar-lo per a la gran ingesta calòrica habitual en les festes nadalenques.

També és freqüent voler conèixer les pautes dietètiques que podem seguir per minimitzar els efectes dels excessos típics dels dies centrals, que es passen en tranquil·litat, bons aliments, bona companyia i poca activitat física.

Per últim, molts pacients consulten què poden fer després del Nadal depurar l’organisme i per desfer-se dels quilos que s’han guanyat a causa del balanç energètic positiu que ha tingut lloc al nostre cos, ja que han entrat més calories de les que hem pogut cremar.

De totes aquestes qüestions, en parlarem el proper dijous 1 de desembre, al Restaurant Bellavista del jardín del norte, Carrer Enric Granados, 86-88, a tocar del Centre Mèdic Atlàntida.

Podeu confirmar la vostra assistència trucant al 93 217 22 99 o enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio@atlantida.cat

Us esperem!

Fòrum Atlàntida 'Pautes dietètiques per a un Nadal saludable'

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat