Inauguració de l’exposició ‘Història de la medicina catalana, a través de l’experiència d’Atlàntida’

El proper dijous 14 de setembre celebrarem als Jardins del Palau Robert de Barcelona els 90 anys de l’entitat amb la inauguració de l’exposició “La medicina privada a Catalunya, a través de l’experiència d’Atlàntida”. Una mostra que recull, per primer cop, la història de l’assistència sanitària privada a Catalunya. Actualment, Atlàntida, fundada el 1927, és l’assegurada mèdica més antiga de Barcelona i ha estat dirigida, durant tres generacions, per les tres mateixes famílies que la van fundar.

Aquesta exposició, organitzada per Atlàntida en col·laboració amb el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, fa un recorregut pels darrers 100 anys de la història de la medicina privada a Catalunya i posa en relleu l’important paper de la medicina privada en el sistema sanitari català.

Des de finals del segle XIX fins ara, en algun moment, quasi el 50% de la població ha subscrit una pòlissa d’assegurança mèdica assistencial i ha fet ús habitual dels recursos mèdics i hospitalaris de la medicina privada.

La mostra fa un repàs a les aportacions de la medicina privada al sistema sanitari català en diferents moments històrics: la Mancomunitat, la República, la Dictadura, la transició fins a arribar al moment actual.

En aquest recorregut històric es pot constatar que, durant dècades, la sanitat pública ha establert concerts amb mútues i montepios, empreses i igualatoris d’assistència mèdico-farmacèutica privats per prestar els serveis de salut que l’Estat no podia cobrir. Fins al punt que, a principis dels anys 80, quan es va crear el sistema sanitari català, només un 10% dels hospitals i un 30% dels llits eren públics, mentre la resta eren concertats amb entitats privades.

Enllaç al web del Palau Robert:

Exposició Història de la medicina catalana

 

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat