Les assegurances de decessos, la tranquil·litat de tenir-ho tot previst

family-3347049_1920

El moment de la mort d’un familiar proper comporta per les famílies del difunt un sentiment de pèrdua i molt de pesar. Aquests sentiments es veuen agreujats per l’angoixa d’organitzar el sepeli, de solucionar tots els tràmits administratius i de la important despesa que comporta aquesta pèrdua.

Morir-se a Barcelona és car. Barcelona és, després de Girona i Madrid, el lloc d’Espanya on més paguem quan ens morim. Així mentre a Espanya, el cost mitjà d’un funeral és d’uns 3.500 euros, a Barcelona pot arribar fins als 6.500 euros, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona. Aquests costos estan estimats per a funerals sense incineració i inclouen les despeses del fèretre, el transport i la preparació del difunt, les flors, els tràmits administratius, la làpida, les esqueles, el tanatori, la cerimònia religiosa i el cementiri. Si s’opta per la incineració, els costos es redueixen.

És per aquest motiu que les persones que volen tenir la tranquil·litat que quan els arribi l’hora de la mort els seus familiars no s’hauran de preocupar de res opten per la contractació d’una assegurança de decessos. Aquest tipus d’assegurances garanteixen que en el cas de la pèrdua d’una persona estimada, la família comptarà amb el suport d’una entitat que s’ocuparà de tot el relacionat amb el funeral i de les posteriors gestions administratives, per aconseguir el certificat de defunció, les pensions per orfandat i viudetat, baixa en la Seguridad Social, etc. i que tot això no suposarà una despesa econòmica.

Al mercat hi ha diferents tipus de decessos que poden ajudar al contractant a trobar la pòlissa que millor s’adapti a les seves necessitats.

Assegurances de prima anivellada
On per calcular la prima es parteix de l’edat que es té en el moment de la contractació de la pòlissa i que aquesta no es veu incrementada pel pas del temps. És la millor pòlissa per no tenir sorpreses perquè sempre se sap l’import dels rebuts.

Assegurances de prima natural
La prima es va regularitzant anualment amb relació a l’edat de l’assegurat, es paga molt poc quan és jove i la prima va pujant a mesura que es va fent gran.

Assegurances mixtes
Una assegurança de prima natural molt econòmica pels joves i que a partir de certa edat es converteix en anivellada, per evitar sorpreses al moment de fer-se vell.

Atlàntida, posa a disposició dels seus assegurats tres modalitats diferents de contractació:

Decessos Clàssic, una assegurança de prima anivellada. És la millor pòlissa per no tenir sorpreses perquè sempre se sap l’import dels rebuts.

Decessos Bàsic, una assegurança de prima natural per a estrangers residents a Espanya. Aquesta és una cobertura especialment interessant, ja que els garanteix que tornaran a casa amb els seus i que no hauran de preocupar-se ni per les gestions (papers burocràtics, permisos de repatriació, nevera de conversació fins al trasllat, el sudari…) ni per la despesa que aquest els pot suposar. Aquesta pòlissa dóna cobertura fins als 65 anys.

Duplo, que fins als 55 anys és una pòlissa de prima natural i partir dels 56 anys passa a ser una prima anivellada. La millor opció per persones joves o pòlisses familiars.

A més de la cobertura del servei funerari integral, la majoria d’assegurances inclouen altres serveis de valor per als seus assegurats. En aquest sentit, Atlàntida ofereix un dels serveis més innovadors del mercat: el servei de Dependència que ofereix 30 hores mensuals de serveis d’atenció domèstica o personal, durant tota la vigència de la pòlissa a totes les persones que abans de complir els 65 anys acreditin la condició de Persona Depenent de grau 3.

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat