LES DIFERÈNCIES ENTRE ELS TESTS PCR I SEROLÒGICS

Test_coronavirusEls tests que en aquests moments es fan servir per a la detecció del coronavirus utilitzen bàsicament dos procediments: els que busquen el virus pròpiament i els que busquen els anticossos que el nostre organisme ha generat per lluitar contra el virus. Per tant, cada un d’ells serveix per a un moment diferent de la infecció.

El test que detecta el virus és el conegut com a prova PCR (per les sigles en anglès de  Reacció en Cadena de la Polimerasa) i és adequat per saber si tens la malaltia. Si es presenten símptomes tals com tos, febre o dificultat respiratòria, cal contactar amb el sistema sanitari per fer-se la prova i, sobretot, no sortir de casa (o del lloc on s’estigui confinat) per evitar contagiar ningú més.

Aquest test, que es fa amb una mostra de la faringe i de la mucosa nasal, també és l’adequat per als qui han estat en contacte amb una persona diagnosticada de Covid-19. Igualment, es recomana en aquest cas una quarantena de dues setmanes a partir del dia del possible contagi, encara que la PCR sigui negativa. El test pot donar un resultat negatiu si es realitza durant el període d’incubació de la malaltia.

 Test serològics

Pel que fa als tests serològics, es fan amb una mostra de sang i són els adequats per quan ja s’ha passat la infecció, tant si ha presentat símptomes com si no, ja que detecten els anticossos que han lluitat contra el virus. Saber si has passat la infecció o no és una dada important per als estudis de seroprevalença, que analitzen com s’ha escampat la infecció i quin abast ha tingut. Si no has tingut símptomes, és impossible saber si has estat exposat al virus a no ser que et facis una prova serològica.

 Sigui com sigui, amb test o sense, cal mantenir les mesures de confinament, de prevenció i d’higiene que dictin les autoritats, perquè la pandèmia encara és vigent i ho serà uns quants mesos més.

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat