El proper Fòrum Atlàntida tractarà sobre la pandèmia de l’obesitat

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), des de l’any 1975 les persones amb obesitat pràcticament s’han triplicat a tot el món. Ja l’any 2019, les xifres eren alarmants: el 50% de la població catalana de 18 a 74 anys presentava sobrepès, però durant la pandèmia per la Covid-19, i especialment durant el confinament, aquestes xifres es van agreujar encara més. Les causes:  una major sedentarietat, una mala alimentació i un increment de l’estrès. Com a resultat, segons dades de la Societat Espanyola d’Obesitat, el 44% de la població es va engreixar durant el confinament entre 1 i 3 quilos, convertint aquesta malaltia en un dels reptes actuals de salut més importants.

Els efectes negatius per a la salut de l’obesitat són importantíssims: malalties cardiovasculars, diabetis, hipertensió, alguns tipus de càncer, entre d’altres. Per no parlar, dels efectes psicològics, com les depressions o la pèrdua de l’autoestima.

https://www.youtube.com/watch?v=BABEMIgXdrc&feature=youtu.be

Claus per entendre l’obesitat

El pròxim 24 de març a les 19 h, la dietista i nutricionista del Centre Mèdic Atlàntida, Pilar Betriu, en parlarà al Fòrum Atlàntida “La pandèmia de l’obesitat”.  Betriu ens donarà les claus per entendre l’obesitat, la importància de tenir uns hàbits alimentaris saludables, per conèixer com reajustar el nostre organisme per no reservar tant de greix i quin és el paper de la microbiota per aconseguir-ho. A la xerrada també abordarà els diferents enfocaments alimentaris per fer front a l’obesitat i quin és el més adequat per cada persona: la dieta cetogènica?, el dejuni intermitent?, la dieta evolutiva?, la dieta mediterrània?

Si has guanyat pes durant la pandèmia per la Covid-19 i vols millorar la teva salut, no et perdis aquesta interessant xerrada de la dietista i nutricionista Pilar Betriu.

La pandèmia de l’obesitat

Data:

24 de març

Hora:

 19 hores

Lloc:

 En línia

Inscripcions a:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf636B1jfcil3vj32rCmdA6EhWVYx4Rp2aBFH7MRnWxyC4iig/viewform?usp=sf_link



Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat