Actualment esteu veient Per què visitar un nutricionista

Per què visitar un nutricionista

Què he d’esperar d’una visita al nutricionista?

Una bona alimentació és important per millorar la qualitat de vida de les persones i per gaudir d’un bon estat de salut. Per consolidar el compromís amb la salut, precisament, és clau no caure en mals hàbits alimentaris. Aquí, la funció del nutricionista pot ser de gran ajuda.

L’alimentació és un pilar bàsic per tenir un bon estat de salut. En aquest sentit, cada vegada són més les persones que confien en el criteri professional dels nutricionistes i que busquen un bon assessorament que els ajudi a assolir els seus objectius.

Els beneficis de recórrer a un nutricionista són molts. Una dieta adequada no només millora l’aspecte estètic i físic del pacient, també farà que se senti millor amb si mateix i augmenti l’autoestima, se senti més feliç i s’empoderi.

D’altra banda, també és important entendre que el pes no és l’únic marcador d’una vida saludable. També cal una bona digestió, el ritme intestinal adequat i els nivells d’energia òptims, per exemple. I això es regula amb una alimentació sana i saludable.

 

Per què visitar un nutricionista

El nutricionista és el professional mèdic encarregat de corregir mals hàbits alimentaris i assessorar sobre quina és la millor alimentació perquè els pacients evitin problemes de salut causats per una mala dieta.

Però un nutricionista no només pauta dietes per perdre pes, també té una funció important per:

  • Corregir mals hàbits alimentaris
  • Combatre malalties com la diabetis, al·lèrgies, problemes cardiovasculars…
  • Organitzar menús saludables per a tota la família
  • Ensenyar a mantenir bons hàbits de vida
  • Augmentar o perdre pes
  • Millorar la fertilitat en dones amb problemes per a la gestació
  • Assessorar en etapes vitals importants com l’embaràs o la lactància
  • Millorar el rendiment

En resum, en tots els moments i les situacions en què una alimentació adequada pugui ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones, els nutricionistes ensenyen, investiguen, assessoren i guien.

 

Què passa en la primera visita amb un nutricionista

La primera visita amb un nutricionista és important. En aquesta cita, l’especialista recull tota la informació sobre el pacient i la seva salut. És a dir, el pacient ha de ser sincer sobre els seus hàbits alimentaris, l’estil de vida, l’historial mèdic i els antecedents familiars, si pren medicaments o no, els moviments intestinals, etc. Totes aquestes dades ajuden el nutricionista a establir les recomanacions sobre els seus nous hàbits.

També és important establir en comú, especialista i pacient, els objectius. Cada persona és única i el seu repte també ho ha de ser. Hi ha persones que van al nutricionista per perdre pes, d’altres per consolidar bons hàbits alimentaris, d’altres per guanyar pes.

També es recomana consultar un nutricionista en el cas de parelles amb problemes de fertilitat. Encara que siguin objectius diferents, tenen coses en comú: han de ser específics per a cada pacient, s’han de poder mesurar i han de ser reals i assolibles.

Finalment, la visita s’acaba amb el pla nutricional personalitzat. El nutricionista establirà les prioritats clau i com assolir-les. A partir d’aquell moment, amb compromís per part del pacient, comença el canvi d’alimentació i hàbits pautat.

 

El seguiment per part del nutricionista

Després d’aquesta primera visita, el pas següent és el seguiment, igual d’important. Les setmanes vinents, el metge anirà preguntant al pacient què li ha costat més, si ha vist millores, com se sent i què no ha funcionat. Depenent de cada cas, s’aconsellarà visitar el nutricionista cada més o menys temps.

Les visites amb un nutricionista estan en evolució i perfeccionament constants. Un bon pla nutricional és important per assolir els objectius marcats i ha de respondre davant dels canvis horaris, hàbits de vida, etc.

Aquesta adaptació al dia a dia real del pacient permet garantir el seguiment i evitar, per exemple, caure en el consum d’aliments poc saludables. A més d’aquesta bona alimentació, el nutricionista recordarà al pacient la importància de fer alguna activitat física de manera regular.

A les sessions de seguiment, és probable que augmenti la confiança entre pacient i metge, a més de millorar la motivació del pacient. En el seguiment rau la fortalesa que necessiten les persones per mantenir-se fermes en els objectius.

A més, gràcies a aquestes visites rutinàries, el nutricionista coneix més i millor el pacient i pot ser més precís amb les pautes i ajustar molt més el pla nutricional.

 

Pilar Betriu
Nutricionista i dietista Grup Atlàntida

Deixa un comentari

ATLÀNTIDA MÈDICA D'ESPECIALITATS S.A. D'ASSEGURANCES com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de gestionar els comentaris que facis a través del web. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de privacitat